Esztergomi Bazilika képekben

Esztergomi Bazilika képekben

Az Esztergomi Bazilika Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház az Esztergom-Budapesti főegyházmegye székesegyháza. A klasszicista stílusban épült templom 1822 és 1869 között épült és a Szent István téren áll.

Külső méreteit tekintve Magyarország legnagyobb egyházi épülete, az altemplomtól a kupola gömbjéig 100 méter magas. Méreteit tekintve a római Szent Péter-bazilika, a londoni Szent Pál-székesegyház, a Milánói dóm és a Kölni dóm után Európa egyik legnagyobb bazilikája. Világviszonylatban a tizennyolcadik. A plébánia területéhez tartozik a Simor Papi Otthon kápolnája. A plébánia területén élő hívek száma 800 fő.

Esztergomi Bazilika képekben:

 

 

 

Az Esztergomi Bazilika megközelíthetősége:

Autóval

Budapest felől a 11-es számú főúton Visegrád felől,

vagy a 10-es számú főúton Dorog vagy Kesztölc érintésével lehetséges.

Párkány (Sturovo, SK) felől a Mária Valéria hídon keresztül.

Autóbusszal

Budapest felől, az Árpád híd pesti hídfőjénél elhelyezkedő autóbuszpályaudvarról Dorogon vagy Visegrádon keresztül; (menetrend itt és itt olvasható)

Tatabányáról a Vértes Centernél elhelyezkedő autóbuszpályaudvarról induló járatokkal; (menetrend)

Párkány felől pedig a 223-as helyközi járattal juthatunk Esztergomba.

 

Hajóval

Május 1-e és augusztus 31-e között naponta induló kiránduló-;

illetve hétvégén közlekedő szárnyashajó járattal Budapestről (Visegrádon át) a Vigadó térről. Az aktuális menetrend itt (kirándulóhajó) és  itt (szárnyashajó) olvasható.

 

Kerékpárral

Budapest felől a Duna bal partján Dunakeszi-Vác-Kismaros-Zebegény-Szob érintésével az EV6-os számú kerékpárúton. Szobnál átkelve a Dunán a 11-es számú főúton kell haladni. Búbánatvölgyet elhagyva térhetünk rá a 2A jelű, Esztergomba vezető kerékpárútra.

 

Tömegközlekedési eszközzel Esztergomba érkezve több helyen van lehetőségünk kerékpárt bérelni.

További látnivalók Esztergomban:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .