Dunakanyar csodálatos új kilátója Dömösön.

Dunakanyar Prédikálószék kilátó

Dunakanyar legújabb csodálatos szépsége, az új kilátó Dömösön

Dunakanyar szívében Dömösön, felavatásra került Visegrádi-hegység egyik legmagasabb pontján található prédikálószéki kilátó.  A természet kedvelőinek körében már így is közkedvelt volt a Vadálló-kövek, Rám-szakadék és környéke. Kora tavasztól késő őszig sok százezren kirándulnak a környéken. Most azonban a Prédikálószék csúcsán újabb csodálatos látványban lehet része az ide látogatóknak.

A Pilisi Parkerdő Zrt. által építtetett, 639 méter magasságban épült 12 méteres kilátó, betontalpakon áll, 70 m2 alapterületű, 3 emeletes, fából készült. A Koller József Ybl-díjas építész tervei alapján készült faépítmény felfelé szélesedik, így fokozatosan tárul elénk a Dunakanyar csodálatos panorámája. Az építkezés 2016 tavaszán kezdődött. A kilátó egyes szintjein magyar királyok emlékét idézik az egyedileg, kézzel festett tájékoztató táblák.

 
A tervezés során nagy hangsúlyt fektettek az eredeti állapot fenntartására, a terület növény- és állatvilágának zavartalanságára. Veszélyes anyagok nem kerültek felhasználásra. Mindezek mellett, a XXI század elemei is megtalálhatók, a kilátó tetején két webkamera került elhelyezésre, és a környéken a Wi-Fi kapcsolat is elérhető.

 

 

 

A Dunakanyar legfiatalabb létesítménye még tovább növelheti a közismert kirándulóhely vonzerejét,

Parkolási lehetőségek Dömös teljes területén elérhetőek, ingyenes és fizetős változatban is.

Dunakanyar Prédikálószék kilátó
Varázslatos látvány tárul elénk a kilátóból.

 

 

Információk: Pilisi Parkerdő Zrt

Dömös község önkormányzata

 

Prédikálószék-kilátó
Fotó: Szűcs Géza, Dömös

 

Prédikálószék-kilátó
Fotó: Szűcs Géza,Dömös

 

Prédikálószéki panoráma
Fotó: Szűcs Géza, Dömös

Látnivalók Dömösön

 

 

Honlapseo.hu

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .