Rám- szakadék

Rám- szakadék

Rám- szakadék

A Rám- szakadék Dömös közigazgatási területén található. A Rám-hegy tömbjébe vágódó Három-forrás-völgy különösen szép, egyik leglátogatottabb és vadregényes része a Dunakanyarnak. A Dunántúli-középhegység részeként a Visegrádi-hegység részét képezi.

A Rám- szakadék a turisták és természetjárók egyik közkedvelt kirándulóhelye. A  szakadék a kijelölt útvonalon, kellő óvatossággal végigjárható. A szurdokban a túrázóknak 112 méter szintkülönbséggel kell megküzdeniük.

 

 

 

 

A szurdokvölgy 35 méter magasságot is eléri és szélessége néhol mindössze 3 méter. Vízesések, zúgók találhatók benne. A Rám-patak a faluba leérve a Malom-patakba torkollik.

Néhány helyen több méternyi, patak által vájt és folyamatosan nedves sziklafalon át vezet az út, ahol a haladást kapaszkodó-láncok, biztonságos létrák segítik a természetimádó látogatóknak. A vízesések és zúgok miatt ajánlott a a vízálló ruha és bakancs viselése.

 

 

 

 

 

A Rám- szakadék területe a Pilisi Parkerdő Zrt. gondozása alatt áll.

A gépkocsival érkezőknek a Polgármesteri Hivatal mellett lehetőség van a parkolásra. A parkoló fizetős, a napi díj 800,- Ft vagy 200,-Ft/óra.

A távolsági busszal érkezőnek a katolikus templomnál kedvező a leszállás.

 

Rám- szakadék

 

Rám- szakadék

Rám- szakadék

Rám- szakadék

 

Rám- szakadék

 

Látnivalók Dömösön

 

Honlapseo.hu

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .